10 VINKKIÄ SOMETILIN BION LUOMISEEN

Aloitetaan sillä, mikä on sometilin bio. Sosiaalisen median tileissä kanavasta riippumatta on aina bio. Biossa esitellään tyyppillisesti tili ja kerrotaan lyhyesti millainen henkilö tai yritys tiliä pitää yllä. Jokainen sosiaalisen media on kuitenkin erilainen ja ne määrittävät itse millaisia asioita bioon saa laitettua.

Alla kerrottuna 10 vinkkiä millä saat tehtyä biostasi vielä paremman. Älä hätäänny, jos Facebookista ei löydy samoja mahdollisuuksia kuin Twitteristä. Bion personalisoiminen kanavaa ja kohderyhmää varten on tärkeää, joten samoja asioita et varmasti tarvitse kaikkialla. Eri asia toimivat eri paikoissa eri tavalla, kokeile ja uskalla myös epäonnistua! Seuraavat vinkit toimivat niin yritykselle kuin yksityishenkilölle. Älä kopio vaan tee oman näköistä jälkeä.

  1. Kerro perustiedot. Ikä, paikkakunta ja toimiala. Tällä tavoin saat seuraajat heti tietämään hieman enemmän sinusta tai yrityksestäsi. Heidän ei tarvitse tehdä taustatyötä kun kerrot tiedot heti kättelyssä. Näin myös tuntemasi ihmiset löytävät sinut helposti.
  2. Panosta kuvaan. Kuva on se mikä johdattaa ihmiset profiilisi muualta kanavan sisällä. Näytä jotakin mitä seuraajat myös saavat tiliä seuraamalla. Näin he myös suuremmalla todennäköisyydellä jäävät seuraajaksi.
  3. Lisää linkki. Linkki voi olla viimeisimpään blogiisi, nettisivuillesi, toiseen some kanavaasi. Mihin tahansa haluat! Näin saat kiinnostuneen seuraajan myös löytämään sisältösi muualta.
  4. Lisää sähköposti. Sähköpostin lisääminen on fiksu valinta, jos haluat tavoittaa esimerkiksi lisämyyntiä tai työhön liittyviä yhteydenottoja.
  5. Nimi ja käyttäjänimi. Kun haluat tarjota enemmän niin voit vaihtaa nimesi esimerkiksi Markkinointitoimisto sen sijasta, että profiilissasi lukisi kaksi kertaa käyttäjätilisi nimi, Prologue Group. Tämä on hyvä kikka varsinkin, jos olet saanut luotua käyttäjänimen joka kertoo jo sen mitä haluat.
  6. Kerro jotain itsestäsi. Lainaus, emoji tai vaikka hauska fakta. Tämä tuo persoonaa esille eikä anna liian vakavaa vaikutelmaa. Voit jakaa esimerkiksi lempi filosofisi ajatuksen, joka auttaa sinua saamaan motivaatiota. Näin se tarttuu muihin ja he kokevat saaneensa sinulta jotakin.
  7. Tekstin rivittäminen Instagramissa. Kun kirjoitat biosi suoraan Instagramissa teksti tulee bioon yhdeksi pötköksi. Voit kirjoittaa tekstin myös Facebookissa postaus kentässä tai puhelimen muistiinpanosovellukessa ja rivittää tekstin sopivasti. Kun olet valmis liitä teksti Instagramiin.
  8. Varmista merkkimäärä. Merkkimäärä vaihtelee kanavasta riippuen, joten saman tekstin kopioiminen kaikkiin kanaviin ei ole fiksua. Mieti mitä haluat sanoa ja muotoile se lyhyeksi tekstiksi. Ajatuksella muotoiltu teksti auttaa paljon katsojaa. Yrityksesi toimiala ja kuvaus tai omat vahvuutesi tulee näin myös selkeämmin esille.
  9. Twitterissä ota # käyttöön. Voit lisätä jo bioosi #, jolloin profiilisi löytyy helpommin hakukentästä. Tämä auttaa myös muita ymmärtämään paremmin mielenkiintojasi.
  10. Tagaa toinen tili. Voit merkitä toisen tilin käyttämällä @ merkkiä biossa. Näin voit saada oman tilisi kautta lisää näkyvyyttä esimerkiksi yrityksellesi ja se on ilmaista!

Vinkit ovat itse luomiani. Pitävätkö ne täysin paikkaansa? Saavutatko niillä suuremman näkyvyyden? Kerro meille mikä sinulla on toiminut! Sosiaalisen median kanavat muuttavat jatkuvasti algorytmiaan, joten se mikä toimii tänään ei välttämättä toimi enään huomenna.

 

Emilia Joensuu

Marketing Director

emilia@prologuegroup.fi