Olemme Venla ja Katharina ja olimme kesätöissä Prologue Groupilla. Löysimme paikat Kesäsetelin nettisivuilta ja Prologue Groupin pitämän Somesokkelo-tilaisuuden kautta, jossa pari työntekijää tuli koululle kertomaan sosiaalisesta mediasta. Työskentelimme 20 tuntia viikossa kesäkuussa kolmen viikon ajan.

Ensimmäisenä päivänä, kun tulimme töihin, emme tunteneet toisiamme tai työntekijöitä. Aloitimme päivän tutustumalla toimistoon ja tekemällä työsopimukset, minkä jälkeen aloitimmekin jo työnteon. Ensimmäisestä päivästä lähtien joka päivä on tullut jotain uutta tekemistä. Jokaisen päivän aamu kuitenkin alkoi kyselyllä edellisestä päivästä.

Kesätyöjakson aikana pääsimme mukaan moniin erilaisiin juttuihin, joihin emme olisi uskoneet pääsevämme. Esimerkiksi yksi työpäivä alkoi 6.30 Kampissa, josta lähdimme kuvauksiin asiakkaalle. Olimme mukana myös muissa asiakastapaamisissa, jotka olivat hyvin kiinnostavia. Toimistolla muun muassa listasimme yhteystietoja, ideoimme sisältöä asiakkaille ja joimme kahvia.

Olemme oppineet ja kokeneet paljon uusia asioita kolmessa viikossa. Opimme paljon yritysmaailmasta ja somemarkkinoinnista. Erilaisissa työtehtävissä opimme esimerkiksi uusien ohjelmien käyttöä ja ideointia. Luovuudelle ja innovatiivisuudelle on tullut paljon käyttöä ja tarvetta Prologuella työskennellessä. Koska tämä oli ensimmäinen kesätyöpaikkamme, saimme lisää työkokemusta.

Työympäristö oli todella rento ja hyväntuulinen, mikä oli hyvin miellyttävää. Erittäin positiivinen asia oli myös se, että yritys on suhteellisen uusi, minkä takia työpäivät eivät olleet ikinä samanlaisia kuin edellinen. Toimistolla työntekijöitä oli vaihteleva määrä, sillä osa heistä oli usein tapaamisissa tai he tulivat töihin vain tarvittaessa. Työntekijät ovat nuoria aikuisia, joiden kanssa on helppo keskustella kaikenlaisista asioista. Aiemmissa töissämme työympäristö on ollut jäykempi, eikä keskustelua syttynyt usein.

Kaiken kaikkiaan kesätyö Prologuella oli tosi kivaa ja monipuolista. Pidimme erityisesti ystävällisistä työntekijöistä ja vaihtelevista työtehtävistä. Meille molemmille jäi tosi hyvä fiilis työn jälkeen, emmekä varmasti olisi löytäneet parempaa kesätyöpaikkaa kuin Prologue Group.

Venla Räihä & Katharina Möbius
Marketing Summer Trainees
Prologue Group